Obezite Hastalığı

d

Obezite, dünya genelinde en önem sağlık sorunlarından bir tanesi haline gelmiştir. Günümüzde her yıl yüzlerce insan obezitenin yol açtığı kronik rahatsızlıklarına maruz kalıyor. Obezite, vücudun normalinden fazla yağ tutmasıyla ortaya çıkıyor. Kişinin hayat standartlarını daha olumsuz olarak etkiliyor.

Obezite olan kişiler yüksek kan basıncı, felç, yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, diyabet, göğüz kanseri, sindirim sistemi bozuklukları, üst solunum yolları problemleri, eklem rahatsızlıkları, adet düzensizliği, hamilelik sorunları gibi bir çok hastalıkları yaşayabiliyorlar.

Obeziteye sebep olan bir çok yol vardır. Genetik yapı, metabolizma bozuklukları, gelişimsel problemler, yeme bozuklukları, hareketsiz yaşam ve psikolojik sorunlar obeziteye sebep olan yollardır. Bu hastalığın en önemli ve en etkili tedavi yolu diyettir. Diyet sayesinde kişinin ideal kilosu yerine gelir ve beslenme alışkanlığının düzelmesine yardımcı olur. Diyet yapacak kişi bir doktora danışıp diyet listesi almalıdır ve diyet listesine uymalıdır.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)