Blog’nuzun site haritasını Google’ye gönderin.

d

Blog’unuzun site haritasını Google’a göndererek, Google’un, 

blog’unuzu daha kolay şekilde önbelleğe almasını sağlayabilirsiniz.



Blogger da “HTML” bir site haritası oluşturma şansınız olmadığı için “XML” site haritası yani blog’unuzun RSS yayını site haritası olarak kullanılır.
Buda http://www.blogunuzunadı.blogspot.com/atom.xml sizin blog’unuzun site haritası olduğu anlamına gelir Google web yöneticisi araçları’na göndereceğiniz adreste bu oluyor.

Haritanızı Google’ye göndermeden önce bilmeniz gereken birde ayrıntı var oda şu eğer sizde benim gibi blog’unuzun kayıtlarını yakmak için FeedBurner’ı kullanıyorsanız, Blogger’ın, site haritalarına ulaşmaya çalışan Google botlarını Feedburner’a yönlendirmesi sonucu, göndereceğiniz site haritasının hata vereceğidir.

Bu sorunun üstesinden gelebilmek  içinde göndereceğiniz site haritasının adresinde küçük bir değişiklik yapmanız gerekiyor.

Feedburner kullanıyorsanız site haritanız şu şekilde olmalıdır.
http://www.blogunuzunadı.blogspot.com/atom.xml?redirect=false
Burada ki “ ?redirect=false ” ifadesi Google bootlarını, FeedBurner'a yönlendirilmesini engelleyecektir.

2010-01-13_195548

Site haritanızı Google web yöneticisi araçlarına göndermek içinde Buradan giriş yaptıktan sonra “Bir Site Haritası gönderin” yazan butona basarak açılan forma blog’unuzun site haritasının adresini girerek “ Site Haritası Gönder ” yazan butona tıklamanız yeterli.


Blog’unuzu arama  motorlarına uyumlu hale getirdikten sonra uyguladığınız yöntemlerin işe yarayıp yaramadığını ve blog’unuzun ziyaretçi akışını dikkatle takip edebilmek için blog’unuzu yine Google’nin ücretsiz servisi olan Google Analytics ile takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)