Kırışıklıkları Engelleme Yolları Nelerdir?

d
Kadınların en çok büyük sorunu kırışık ciltler. Her hangi bir alışveriş merkezine girdiğiniz anda önünüze kremler vs. ürünler önümüze çıkıyor. Kozmetik ürünlerin ötesin de, kırışıklıklarınızla başetmenin yollarını sizlere sunuyoruz...


Arabanızda bile UVA ışınlarına maruz kalıyorsunuz
Kırışıklıkları Engellemenin Yolları1Günümüzde çoğu kişi araba kullanmaktadır. Buda kırışıklıklar için çok iyi bir zemin hazırladığımız anlamına geliyor. Çünkü, arabamızın camları hava güneşli olsun olmasın yansıma olay ile kırışıklıklara sebep olan UVA ışınlarının direkt olarak size yansımasına sebep oluyor. Bunu engellemek İçin evden çıkmadan önce spektrumlu güneş kremi kullanmalısınız veya arabanızın camlarına film ile kapatmalısınız. Böylelikle UVA ışınlarıdan korumuş olursunuz.


Genetik durumunuzu inceleyin
Kırışıklıkların oluşumu büyük ölçüde genetiktir. Aile büyüklerinizin ciltlerini inceleyerek gelecekte yüzünüzün nasıl görüneceğini öngörebilirsiniz. Bu etkileri geciktirmeniz için güneş ışınlarından uzak durmanız ve çinko veya titanyum dioksit içeren geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanmanız gerekiyor.


Kırışıklıkları Engellemenin Yolları2Meyve ve sebze tüketin 
Ahududu, yaban mersini, kırmızı biber ve ıspanak gibi sebze ve meyveler, cildinizi çevresel zararlara karşı koruyacaktır. Bu da cildinizin kolay kolay kendini bırakmamasına ve kırışmamasına neden olacaktır. Ayrıca C ve E vitamini açısından zengin yiyecekler ve yeşil çay da cildinize iyi gelecektir.


Sürekli aynı tarafınızın üzerine yatmayın
Yaşınız ilerledikçe yüzünüzdeki bağ dokusu ve kolajen, gücünü ve etkisini kaybetmeye başlar. Dolayısıyla siz her gece aynı tarafınızın üstüne yatarsanız, yüzünüzün sağı ya da solu her gece, saatlerce baskıya maruz kalır. Azalan bağ dokusu ve kolajen etkisi sebebiyle de toparlaması gençliğinizdeki gibi kolay olmaz. Uzmanlar, taraf değiştirerek yatmanız halinde bu sorunu ortadan kaldırabileceğinizi açıklıyor.


Kaşlarınızı çatmayın
Elbette güneş gözünüze vurduğunda ya da ortam çok parlak olduğunda kaşlarınızı çatarsınız. Bunu güneş gözlüğü yardımıyla çözmeniz mümkün. Böylece bu bölgede oluşabilecek olan kırışıklıkları engelleyebilirsiniz. Ancak bu bölgedeki kırışıklıklar ağırlıklı olarak göz kaslarındaki bir rahatsızlığı işaret eder. Bu sorunu çözmek için vakit kaybetmeden bir göz doktoruna gidin.


Kırışıklıkları Engellemenin Yolları3Susuz kalmayın
Hepimiz suyun önemini biliyoruz ama genellikle bunun için birşey yapmıyoruz. Belki vücudunuzu susuz bıraktığınızda, cildinizin kuruduğunu ve daha çabuk kırıştığını söylersek artık vücudunuzu susuz bırakmazsınız...


Kolajene dikkat! 
Cildin sıkı ve elestik görünmesini sağlayan en önemli maddedir. C vitamini, peptidler, alfa hidroksiasid ve retinoid içeren tropikal losyonlar hücrelerin çalışmasına ve kolajen üretmesine neden olur. Ayrıca farklı cilt bakım yöntemleri ile de cildinizin kolajen üretmesi sağlanabilir. Bunun için bir estetik merkezine danışabilirsiniz.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)