İlk Tanışma Anı İle İlgili 10 Tavsiye

d
İlk Tanışma

Planlı ya da plansız olsun, erkekler için kızlarla “ilk tanışma” tam bir stres kaynağıdır. ilk tanışmada, doğal olmaya çalışırken saçmalamak sevimli olabilir. Ancak sevimli olmak yeterli mi? Ya istediğin izlenimi bıraka madıysan? Sadece “Hoş birisiydi” diye hatırlanmak “hoş” olmayabilir. Bu yazıyı dikkatlice sonuna kadar okumalısın.

Beğendiğin, hoşlandığın kızla konuşmak için yeterli cesareti topladın. Nereden başlayacağını, ne konuşacağını bilmiyorsun. Sorun yok. Sana yardımcı olmaya çalışacağım.

Heyecanlı ve bir o kadar sinir bozucu ilk gün geldi çattı “kızla ilk tanışma” ve “kızla ilk konuşmalar”. Konuşmak yetmeyecek, onu bir yerlere davet etmek isteyeceksin. Dizler titremeye, boğaz kurumaya başladı bile!!. Ama korkma sakin ol. Listeyi okuduğunda ve uyguladığında büyük ihtimalle işler yolunda gidecek.



İlk Tanışma için 10 öneri

1-Geçmişi kurcalama
Geçmişteki ilişkileri ile ilgili asla soru sormayın. Senin yanında rahat olmasını istiyoruz. Geçmişi kurcalayarak, eski aşklarına ulaşabilirsin. Belki yaralıdır ve eski aşkını halen seviyordur. İlk tanışmada ve buluşmada kalbini kırmak istemezsin. Onu avutmaya çalışırken, sıkı bir dost olarak görülebilir ve kendi duygularını ıskalayabilirsin. Sonuçta hedefin ona huzurlu bir an yaşatmak. Gözlerindeki makyaj akacaksa, gülmekten akmalı, ağlamaktan değil.

2-Kız veya erkek kardeşi var mı?
Bu başlık, aile hayatı ile ilgili soruları damdan düşer gibi sorman anlamına gelmiyor. Kız ya da erkek kardeşinin olup olmadığını öğrenmek, genellikle güvenli bir sohbet ortamı doğurur. Anne ve babasını sormak o derece güvenli değildir. Boşanmış bir anne babanın çocuğu ise, özellikle küçük yaşlarda ayrılmış bir ailenin çocuğu ise sohbet istediğin etkiyi vermeyebilir. Ancak, kardeşler genelde güzel duygular uyandırır. Bu sana artı bir puan getirecektir. Kendisi konu açtığında kapıdan güvenle geçebilirsin.kizlarla ilk buluşma


3-Gezdiği ve etkilendiği yerleri sormak
Gezdiği ve etkilendiği yerleri sormak konuşmayı eğlenceli bir hale getirmek, onun hakkında bazı bilgiler edinmenin en güzel yoludur. Geçmişte gezdiği ve çok etkilendiği bir yeri öğrenmek. Gelecekte özellikle gidip görmek istediği bir yer olup olmadığını bilmek, sana ilerisi için avantaj sağlayacaktır. Günün birinde kendisini o özel yere götürecek insanı beklemesi ( – ki bu sen oluyorsun – ) onun hakkında öğrenebileceğin en güzel bilgilerden bir tanesidir. Ayrıca mekanlar ve yerler hakkında konuşmak kültürel açıdan da onu tanımanı sağlar.

4-Yemek ve İçeceklerden bahsetmek
Sosyal paylaşımların mekanı olmaz. Güzel bir cafe, restoran ya da deniz kenarındaki bir çay bahçesi oldukça uygundur. Yemeklerden ve içeceklerden konuşmak verimli sonuçlar doğurabilir. Bu sayede ne tür yemeklerden hoşlandığını ve içecek zevklerini öğrenebilirsin. Üzerinde uzun uzun konuşulabilir .Kilo ile ilgili konulara girmemeye özen göstermelisin. Kilo ile ilgili hiçbir şaka girişiminde bulunma. Erkek arkadaşlarına yaptığın şakalardan birini ağzından kaçırırsan, çok büyük bir pot kırmış olursun..

5-Kariyer Planı
Eğitim durumunu bilmeden sorulan sorular yıkıcı olabilir. Bu konuyu açmadan önce bilgi edinmek iyi olacaktır. Herhangi bir sebepten okulu bırakmış olabilir ve geri dönememek canını sıkıyordur. Ya da tam tersine gelecek ve kariyeri ile ilgili çok net düşünceleri vardır ve bunu anlatmayı seviyordur. Bu nedenle harekete geçmeden önce biraz inceleme yapmanı tavsiye ederim.


6. İyi bir dinleyici olmak
“kızla ilk tanışmada” ve insanlar arası iletişimde, yapılan en önemli hatalardan biri “sürekli konuşmak ve kendinden bahsetmektir”. Evet zamanı geldiğinde kendinden bahsedeceksin. Sır saklıyormuş ya da kendine güvenmiyormuş gibi sessiz dur demiyorum. Ama o konuşurken onu dinlemelisin. Anladığını belli etmeli ve kurduğu cümlelerdeki duygularını anlamalısın. Bu bir “sıra sende” oyunu değil. Onun kurduğu cümlelerin hemen ardından “Ben şöyleyim ben böyleyim demektense” onun söylediklerine değer verdiğini göstermelisin.


7. Arkadaşları hakkında konuşmak
Ona arkadaşlarını sorabilirsin. Ortak arkadaşlarınız varsa, bu daha da güzel olur. Etrafındaki arkadaşlarından bahsetmek onu rahatlatacaktır. Nasıl vakit geçirdiklerini, birlikte neler yaptıklarını öğrenin. Sosyal çevresi hakkında fikir edinmen, ileride işine yarayacaktır. Sınırı aşmayın. Ortak arkadaşlar daha sonra ilişkinizin ilerlemesine katkı sağlayacaklardır. Kalabalık organizasyonlar, buluşmak için ideal ortamlardır. Bu sayede daha sonra birlikte başbaşa bir şeyler yapmak için fırsat yaratacaktır. Burada önemli olan nokta, doğrudan söylemen gerekenleri senin söylemen. Arkadaşlar arasında laf taşıyarak iletişim kurmaya çalışma. Senin söylediklerin arkadaşlar tarafından aktarılırken farklı yorumlanır ve hiç istemediğin sonuçlar doğurabilir.

8. Boş zaman aktiviteleri
İnsanları tanımanın etkili yollarından bir tanesidir. Klasik olarak sormamaya çalış. “Ne tür müziklerden hoşlanıyorsun?” diye sormak yerine yaratıcı olmaya çalış. Dans, korku tüneli, spor vb. aktiviteler hakkında neler düşündüğünü öğrenmeye çalış. Eğer soracaksan ve gerçekten ilgileniyorsan; “Pul koleksiyonu” gibi ciddi fakat bir o kadar da yanlış anlaşılabilecek hobileri karşındaki tartarak doğru zamanda sormalısın. Niyetin tamamen yanlış anlaşılabilir.

9. Hafta sonu planları
Bu konuşmaların sonunda onun kişiliği ve karakteri ile ilgili genel bilgiler toplamış olursun. Onu tekrar görmek için hafta sonu planları ortaya atılabilir. Akıl oyunları size komik gelebilir. Ancak kızlar bizim düşündüğümüzden farklı düşünüyorlar. Hafta sonu buluşmak istediğini doğrudan söyleme. Konuşmalarında onun kafasında önce bu soru işaretini oluşturmalısın “Hafta sonu benimle buluşmak mı ? istiyor”

10. Genel tavırlar

Tüm bu konuşmalar sırasında kendi vücut diline ve karşındakinin davranışlarına dikkat etmelisin. Pozitif bir hava olup olmadığını ölçmelisin. Konuşmalar sırasında gelecekle ilgili planlarda mesajlar olup olmadığını iyi tartmalısın. Baskıcı ve ısrarcı olmamalısın. Sıkıldığını hissettiğin konuları değiştirmeli ama kendini de yanlış tanıtmamalısın.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)