Uzman uyarısı:''Sınavdan önce beslenmeye dikkat edin''

d
Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Meryem Güç, LYS adaylarının sınav öncesi ağır yemeklerinden kaçınmalarını, protein ve karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler tüketilmesi gerektiğini söyledi.




Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), sınavına az bir süre kala öğrencilerin heyecanı artarken, Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Meryem Güç, beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu.

Sınav öncesi beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Güç, "Sınavdan bir gün önce şimdiye kadar yemediğiniz besini ilk defa o gün tüketmeyi denemeyiniz. 

 Mümkün olduğunca evde daha önce yediğiniz yemekleri tercih ediniz.Kan şekerinizin ayarlanması ve başarı oranınızın artması açısından tatlı, çikolata hazır meyve suyu gibi gıdalar yerine kan şekerinizi yavaş yükselten meyve, kepekli ekmek, süt ve ürünleri gibi gıdaları tercih ediniz.

Sınavdan bir gün önce çok yağlı, ağır gıdalar yerine protein, karbonhidrat, yağ dengeli hafif gıdalar tercih ediniz. Huzursuzluk, kalp çarpıntısı ve uykusuzluk gibi sağlık problemlerine yol açan çay, kahve, kola yerine bitki çaylarını tercih ediniz." Sınav sabahı yapılacak kahvaltının önemine değinen Güç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrencilerimiz sabah kalktıklarında süt, yumurta, peynir, kepek ekmek, yulaf ezmesi gibi kan şekerini hızla yükseltip düşürmeyecek dengeli bir sabah kahvaltısı yapmalılar.LYS öncesi yararlı diye sevilemeyen ve sindirim sisteminde sıkıntı oluşturabilecek gıdaları tüketilmemelidir."

Diyetisyen Güç, sınava girmeden önce çok fazla şekerli gıda tüketilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)