Okullar 6 Gün Mü Oldu? Okullar Haftada 6 Gün Mü Olacak?

d
Okullar Haftada 6 Gün Mü Olacak?


Okullar 6 Gün Mü Oldu?,Okullar Haftada 6 Gün Mü Olacak?,Okullar 6 Gün Mü Oldu? Okullar Haftada 6 Gün Mü Olacak?
Okullar 6 Gün mü Oldu? Okullar Haftada 6 Gün mü Olacak?Özellikle Twitter Ve Sosyal Medyada okulların 6 güne çıkarıldığı haberleri dolaşmakta. Ancak bu konuda resmi kaynaklardan henüz bir açıklama gelmedi. Okullar 6 Gün mü sorusunun cevabı haberimizde..

Twitter'da başlatılan "Okullar 6" adındaki başlıkta okulların haftada 6 güne çıkarıldığı haberleri dolaşmakta. Ancak bu konuyla ilgili resmi bir kaynaktan resmi bir açıklama gelmedi. Yeni çıkarılan yönetmelikte aşağıdaki konular yer almaktadır.


HAFTADA 6 GÜN EĞİTİM

LİSEDE haftanın altı günü ders olacak. Cumartesi günleri de dahil olmak üzere dersler 08.30ída başlayacak, 15.30ída sona erecek. Derslerden sonra lise 1 ve 2'nci sınıfların olduğu 'birinci kademe'ye bir saat, 3 ve 4'üncü sınıfların olduğu 'ikinci kademe'ye 2 saat derslerin tekrarı özetlenecek.

HER ÖĞRENCİYE ÜÇ REHBER

KURUMDA öğrenci başına 3 rehber öğretmeni düşecek. Bu öğretmenler öğrencilere eğitsel, kariyer planlaması ve davranış değerlendirmesi gibi konularda rehberlik hizmeti verecek. Kariyer danışmanı ilgi ve yetenek analizini, eğitsel danışman motivasyon ve başarı takibini, bireysel danışman ise öğrencinin sınıf içi davranışları ve öğretmeninden alınan bilgi akışı çalışmalarını yapacak.

HEDEF: ÜÇ YILDA 150 LİSE

2013-2014 döneminde eğitim hayatına Bakırköy ve Avcılar'da yer alan iki şubesiyle başlayacak olan Uğur Hazırlık Liseleri önümüzdeki yıl Türkiye genelinde 50, üç yıl içerisinde de 150 tane olacak.

DERS KİTAPLARI UĞUR'DAN

DERS kitapları Uğur Yayınlarıíndan olacak. Kitapların yanı sıra her öğrenciye eğitim aracı olarak tablet verilecek. Öğretmenler tamamen Uğur Dershaneleri'nin içinden seçilecek.

YILLIĞI 13 BİN 750 TL OLACAK

UĞUR Hazırlık Lisesi Koordinatörü Kaya Aydın, Türkiye'de eğitimde fırsat eşitliği yaratmak gerektiğini belirterek "Okulun ücretleri bu yüzden 'birinci kademe' 12 bin 750, ikinci kademe ise 13 bin 750 TL. Lise süresince okul dışında eğitim ihtiyacı kalmayacak.

KAYITTA SINAV VE MÜLAKAT

UĞUR Hazırlık Liseleri sınavla öğrenci alacak. Öğrenciler 50 sözel, 50 sayısal sorudan oluşan genel yetenek değerlendirmesi ve ardından mülakat sonucu kabul edilecek. Bu şekilde öğrencilerin öğrenme becerileri tespit edilecek.

Dershane mi okul mu!

Uğur Hazırlık Liseleri, 11 Nisan'da Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'in katılımıyla gerçekleşen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurmuştu. Yeni nesil hazırlık liseleriyle ilgili Yücel şöyle demişti: ''Akademik başarı, rehberlik, ölçme değerlendirme unsurlarıyla üniversiteye en çok öğrenci veren okullar olacak. Çok önemli iki özelliği var: Birincisi üniversiteye hazırlık, ikincisi ise rehberlik çalışmaları olacak. Böylece dershane mi okul mu tartışması kalmayacak.

ESNEK SINIF UYGULAMASI


Sınıfa göre öğrenci değil, öğrenciye göre sınıf açılacak. Her kur başında öğrenciler ders bazında akademik düzeylere göre öğrenme gruplarına ayrılacak. Rakamsal ve harfsel bir sınıf yok. Ders bazında sınıflar var. Bir öğrenci bir konuyu 3 ayrı öğretmenden dinleyecek. Kaynak

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)