Olmadı diye üzülmeyin ya hayırlısı buysa ?

d
Olmadı diye üzülmeyin ya hayırlısı buysa ?
Olmadı diye üzülmeyin ya hayırlısı buysa ?,olmadı diye üzülmeyin.hayrılısı,

İnsanız;Üzülebiliriz,derdimize derman arayabiliriz.Ararkende düşebilir,yanılabiliriz.Fakat yine de olan bitenlerin içinden kendimizi kaybetmemek için sabırla tevekkülle beklememiz lazım.Olmadı diye üzülebilirsiniz ama üzülmeyide geçip isyan edenlerimiz var muhakkak.Hiç düşündünüzmü ya hayırlısı buysa? Herşeyden önce neyi çok istiyorsak onu istemeden önce bir elimizi açıp'Yarabbim hakkımda hayırlısı ise olsun,Eğer hakkımda hayırlı değilse olmasın' dedikmi?

Her işte bir hayır vardır.
Görüyorum ki olmayan şeylerden dolayı üzülen arkadaşlar var.Bu yazımızı bir okumalısınız.Sonra neler yapacağınıza gine kendiniz karar verirsiniz.Genelde aşk,Sevgi konuları ile alakalı yazımız.Ama günlük hayatımızada değineceğiz.

Sizin için neyin hayırlı olduğunu bilmiyorsunuz değilmi?Tam aksine sizin için neyin hayırsız olduğunuda bilmiyorsunuz değilmi?Belki saçma gelecek bu yazdıklarım başlarda.Ama neyin iyi olduğunu neyin kotü olduğunu ilk bakışımızda anlayamayız dış etkenlere yani tipe göre yargılarız.Ama bir çok arkadaşımızın başına gelmiştir;Konuşmadan önce olumsuz düşünen ama konuştukça onu sevmeye başlayan arkadaşlarımız vardır.İşte bunları yazmamın tek sebebi var;İlla bir kişiyle konuştunuz diye onla arkadaş yada sevgili vb şeyler olmanıza gerek yok.Bir insana biraz zaman ayırıp dinledikten sonra karar verebilirsiniz.Yani demek istediğimiz hemen hayır,olmaz gibi olumsuz kelimeleri kullanmanıza gerek yok.

Biz neye hayır diyoruz?

Acaba boyle bir soruyu kendimize sormuşluğumuz varmıdır?Aldıgımız,fikirlerimiz ne yönde?Dinimizde genel hatlarıyla şerrin yani haramın ve kötünün zıddı olarak; beğenilen, faydalı olan, iyilik, ibadet gibi anlamlarının yanında şeref ve mal gibi manaları da ifade eden hayır, herkes için aynı olabileceği gibi kişiden kişiye de değişebilir. Birine hayır olan diğerine şer olabilir.

Ahmet şahin



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)