Dünyada Gezilmesi gereken 15 güzel yer

d
Dünyada gezilmesi gereken okadar yer varken belkide biz bunlara gitmek yerine hiç fotoğraflarda bile görmedik.Sorun değil,şimdi sizlere dünyada gezilmesi gereken yerler hakkında 15 güzel yeri tanıtacağım.

Dilerseniz hemen dünyada nereleri gezebilirsiniz bir göz atalım.
Antilop Kanyonu,Antilop Kanyonu nerdedir,Antilop Kanyonu hakkında bilgi

Antilop Kanyonu, ABD'nin güneybatısındaki en çok ziyaret edilen ve en çok resmi çekilen kanyonudur. Antilop Kanyonu, erozyon sonucu oluşmuş olup Arizona'da bulunmaktadır.

Antilop Kanyonu'nun Navajo dilindeki adı "Tse' bighanilini" dir ve "suyun taşların arasından aktığı yer" anlamına gelir.


UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan bu 2.000 yıllık pirinç tarlalarının Bali, Endonezya teras pirinç tarlaları vardır.

peri bacaları,peri bacaları hakkında bilgi,peri bacaları nerededir

Kapadokya, (Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelir). Bölge 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.

Kapadokya üzerine sıcak hava balon uçuşu, Orta Anadolu'da tarihsel bir bölge, 
büyük ölçüde Nevşehir İl, Türkiye'de bulunmaktadır.

yanar dağ

(Yukarıda) Cehennem Kapısı, bir köy ve doğalgaz açısından zengin bir alandır. 1971 yılında sondaj yaparken, Sovyet jeologlar doğal gaz ile dolu bir mağaraya girmiş. sondaj kulesi altındaki zemin 70 metre (230 ft) bir çapa sahip büyük bir delik bırakarak çökmüştür.

Giant Causeway,Giant Causeway hakkında bilgi

Devler Kaldırımı (İrlandaca: Clochán an Aifir ya da Clochán na bhFómharach), Kuzey İrlanda'da bulunan volkanik kökenli bazalt jeolojik yapı. Bölge, Antrim Kontluğuna bağlı deniz kıyısındaki Bushmills kasabasının biraz daha kuzeyinde yer alır. Bazalt Sütunları olarak adlandırılan bu oluşumlar 50-60 milyon yıl önceki volkanik bir faaliyetin eseridir. Sayıları 40.000'i bulan bu sütunsu yapılardan en büyüğü 12 m. yüksekliğe sahiptir.

Hitachi Seaside Park,Hitachi Seaside Park hakkında bilgi

(Yukarıda) Hitachi Seaside Park, Hitachinaka, Japonya'da bulunmaktadır.


(Yukarıda) Leshan Büyük Buda heykeli buddha oturan dünyanın en büyük taş Sichuan Leshan, Çin, ünlü tarihi ve kültürel bir mekandır.


Odle Dağları hakkında bilgi

Odle Dağları, İtalya
Gardena vadiden vadiye Funes ayıran (Above) Odle dağlar zinciri..

Pamukkale hakkında bilgi,Pamukkale nerdedir.

Travertenler, Pamukkale, Türkiye: Pamukkale travertenleri, kimyasal reaksiyon sonucu oluşan kayalardır. Kaynaktan 35 derece sıcaklıkta çıkan suyun içindeki yüksek miktarda kalsiyum hidro karbonat, havadaki oksijen ile temas ederek içerisindeki karbondioksit ve karbon monoksitin uçmasına neden olmaktadır. Geriye kalan kalsiyum karbonat ise çökelerek Pamukkale'nin travertenlerini oluşturmaktadır. Çökelti önce yumuşaktır, zamanla sertleşir.
Yellowstone Ulusal Parkı,Yellowstone Ulusal Parkı hakkında bilgi

Büyük Prizmatik Kaplıca Gölü, Yellowstone Ulusal Parkı, ABD: Dünyanın ilk ulusal parkı olarak tarihe geçen ve 8983 km’lik alanıyla en geniş doğal hayatı koruma alanlarından biri olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Yellowstone National Park’ta bulunan Büyük Prizmatik Kaplıca Gölü (Grand Prismatic Spring), aynı zamanda yer yüzünün 3. en büyük kaplıcası olma özelliğine de sahiptir. Bu gölü bu kadar önemli kılan sadece genişliği değil, dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan gökkuşağı renklerindeki suyudur. Işığın prizmada kırılması ile meydana gelen kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor renklerinin hakim olduğu göle ismini veren Prizma, aslında..
Aşk Tüneli hakkında bilgi,Aşk Tüneli,Aşk Tüneli nerdedir

Aşk Tüneli, Klevan, Ukrayna: Dev gibi ağaçların sarmaladığı bu tünel Kleven, Ukrayna‘da bulunmaktadır. Ağaçtan ve sarmaşıktan oluşan tren yolu, çiftler tarafından sıklıkla ziyaret edildiğinden ve ilk kez geçen çiftlerin dileklerinin kabul olduklarına inandıklarından dolayı "Aşk Tüneli (Tunnel of Love)" olarak adlandırılmaktadır. Tünel, Klevan şehrinden 7 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bu tren yolu eskiden orman işçileri tarafından sunta fabrikasına gitmek için kullanılmaktaydı.
Uyuni Gölü,Uyuni Gölü nerdedir

Salar de Uyuni Gölü: Salar de Uyuni, 10.582 km²’lik alanıyla dünyanın en büyük tuz göllerinden biridir. Bolivya'nın güneybatısında, 3.653 metre yükseklikte bulunur ve Titikaka Gölü ile beraber Altiplano Platosu'nun tabiat açısından doruk noktası olarak kabul edilir. Gündüz ışıldayan aydınlığı geceleri sert ayazı ile daha çok sert buz tutmuş bir göle benzer. Ancak yüründüğünde ayakların altında gıcırdayan buz değil, kaba tuz kristalleridir. Salar de Uyuni'nin tuz kapasitesi yaklaşık 10 milyar ton olarak tahmin edilir. Yağmur zamanı boyunca tuz kabuğu lokal olarak birkaç desimetre su ile örtülür. Yaklaşık Haziran sonundan yağmur zamanının başlangıcı..
Ejderha Kanı Ağaçları,Ejderha Kanı Ağaçları nerdedir

Ejderha Kanı Ağaçları, Sokotra, Yemen: Sokotra takımadalarına özgü bir ağaç türüdür. "Ejderha kanı ağacı" ya da Sokotra ejder ağacı" olarak da bilinmektedir. Şemsiye şeklinde tuhaf bir görünüme sahiptir. İlk kez 1882 yılında Isaac Bayley Balfour tarafından keşfedilmiştir. Gövdesi sade ve çıplak iken tepede keskin dikenli yapraklara sahiptir. Gövdeleri yaralandığı zaman sızan kırmızı kan rengi özsuları nedeni ile "Ejderha Kanı Ağaçları (Dragon's Blood Trees)" olarak adlandırılırlar. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarda, kırmızı rengi veren özsu içinde, insan ve hayvanların kanında bulunan hem’in (hemoglobulin içindeki demir) bulunduğu gösterilmiştir. Dracaena ailesi, Afrika ve Asya’da bulunan, yaprak dökmeyen 40 tür, çalı ve ağaç grubunu kapsamaktadır. Vatanı, Kuzey Atlantik Okyanusundaki Kanarya Adaları, Madeira Adası ve Cape Verde Adasıdır. Çok uzun yaşarlar, boyları 10 metreyi, gövde çapları 1 metreyi bulur. 3 yıl kadar önce yapılan bir araştırmada, bu ağacın yaşı 950 olarak saptanmıştır. Ağacın kırmızı özsuyu ilaç ya da boya olarak kullanılmaktadır.
Naukluft Milli Park Namib Çölü

Namib Çölü Güney Afrika’da yer alıyor, Sahara Çölü kadar büyük değilsede en az onun kadar etkileyicidir. Namib-Naukluft Milli Parkı’nın bir parçası olan çöl, kuzeybatı Angola’ya kadar ulaşmaktadır. Sossusvlei kum tepecikleri, dünyanın sahip olduğu en yüksek kum tepecikleridir. Bazıları 300m yüksekliği bulmaktadır. Namib, çölü dünya üzerinde fillere ev sahipliği yapan tek çöldür. Ayrıca en eski çöllerden biri olan Namib’te sayısız bitki ve hayvan türü yaşamaktadır. Burası, yıllardır yerbilimcileri kendine hayran bırakmış olsa da, buranın hakkında çok fazla bilgi edinilmemiştir..
Dalga Colorado

Dalga Colorado Platosu üzerinde Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wilderness Coyote Buttes eteklerinde Arizona-Utah sınırında Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bir kumtaşı kaya oluşumu, vardır.

Yorum Gönder

3Yorumlar
  1. kesinlikle çok güzel açıklamışsın gezilmesi gereken o güzel yerleri teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  2. henüz 4'ü görebilmişim, diğerlerine ne vakit sıra gelir artık nasip kısmet diyelim. paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. pcmerkez2@gmail.com adresine bir ulaşabilirmisin? Sitenin ilk sahibiyim birşey konuşmak istiyorum..

    YanıtlaSil
Yorum Gönder