Google'ın Yeni Video Formatı ile Kota Harcamaya Son

d

  • Günümüzdeki internet altyapısının giderek artan video içeriklerden dolayı yetersiz kalmaya başladığı ve bir kaç şanslı ülke haricinde diğer ülkelerdeki kullanıcıların giderek bant genişliği sıkıntıları ile daha fzla karşılaştıkları bir gerçek.
  • Özellikle bu durumun önünü alabilmek için internet servis sağlayıcısı şirketlerin tüketicilere aylık kotalar koymaları büyük tepkiler alırken Google bu sorunun önüne geçebilmek için kolları sıvamış durumda gibi görünüyor. Hali hazırda dünyanın en büyük video ağı YouTube'un sahibi olan Google'ın bu adımı hem kullanıcılar hem de kendi açısından tabii ki oldukça elverişli olacak.
  • CNET'in bildirdiğine göre, V9 video teknolojisini geliştirmeye devam eden Google, böylece bant genişliğinden yüzde 50 kar edilebileceğini, içerik üreticilerinin videolarını V9 codec ile kodlamalarının gerekli olduğunu belirtiyor. Henüz Haziran ortasına kadar resmi olarak yayınlanması beklenmeyen V9 codec, rakibi olan H.264codec'ten farklı olarak tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir alternatif olarak yayınlanacak.
  • Google'ın ABD'de internet altyapısı sağlama çalışmalarına da başladığı ve pilot bölgeler oluşturduğu dikkate alındığında, şirketin internet devi konumunu daha uzun yıllar koruyacağına kesin gözüyle bakılıyor.


Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)