Aşk Duygusuyla Nasıl Başa Çıkılmalı

d
Aşık olmak her insanın hayatında birkaç defa yaşaması gereken bir süreçtir. Evet, süreç diyorum çünkü bu duygunun gerçekten bir süresi vardır. Bir başlangıcı ve sonu…Aşk duygusunu elimden geldiğince biraz anlatacam fakat aşk duygusu anlatılmaz yaşanaır desem yeridir.Neyse lafı çok uzatmadan konumuza geçelim.

Onu ilk gördüğünde bedeninde enteresan bir farklılık oluşur. Bu farka başlangıçta anlam veremezsin. Belki kalbinin atışları hızlanır, belki karnındaki kelebekler hareketlenir… Heyecanlandığını hissedersin… Onu gördüğünde böyle değişiklikler olurken, onunla konuştuğunda neler olacak? Çok daha fazlası… Ne dediğini bilmeyeceksin, saçmaladığını düşüneceksin. Bazen yaptıklarından utanacaksın, “Keşke öyle demeseydim. Rezil oldum” diyeceksin. Bunlar kötü şeyler değildir aslında… Aşk duygusuyla yaşadığın her an, hayatında güzel bir duygu olarak kalacak. Bu yaşananlar seni çok mutlu hissettirecek. Fakat hayatını dengede tutmadan, kontrol dışı aşk duygusunu yaşamaya kalkarsan, felaket yakındır…Gece yatağa girdikten sonra o aklına gelir yüzünde ufak bir tebessüm oluşur ve bir bakmıssın onu düşünürken uyuyakalmşın.Artık sabahları daha dinç ve birazda onu görecekmiş gibi davranırsın ,yani kendine daha çok bakarsın...

“Aşık olmak istiyorum” diyenler ise kesinlikle daha kötü bir durumdadır. Neden? Aşık olmak zorla yapılacak bir adım değildir. Genellikle beklenmedik bir şekilde, vücuttaki kimyalar değişime başlar ve aşık olma hissini tetikleyen hormonlar salgılanır. Özellikle de paragraf başındaki cümleyi söyledikten sonra, böyle bir durumla karşılaşmayacağını üzülerek söylemek istiyorum. Ne zaman aşık olmak istersen, o güzel duygular senden uçar gider. Bu hayatın kurallarından bir tanesidir.Aşık olmak istiyorum diyenler dediğim gibi kesinlikle daha kötü bir durumdadır.Siz aşkı aramayacaksınız o elbet birgün sizin karşınıza çıkacaktır.

Bir hayalin olur. Ona ulaşmak istersin, onu hemen ŞU ANDA istersin. Fakat gerçek şu ki, istediğinde gelmez. Hayatını mutlu bir şekilde hedeflerin doğrultusunda yaşarken, bir bakarsın hayallerine ulaşmışsın. Hayalleri ulaşmak böyledir… Beklenmedik ve ani bir şekilde gelir. Lakin üstünde düşünerek beyninin performansını başka uğraşlara bağlamazsın.

Aşk’ın nasıl geleceğinden bahsettikten sonra, bu güzel duygunun ne şekilde bir felaket getirebileceğinden bahsedelim. İlk paragrafta, kontrol dışı aşk yaşarsan, inanılmaz bir felaketle karşılaşacağını söylemiştim. Bu sitede genel olarak erkeklerin yaşamına yönelik yazılar mevcut fakat birazdan yazacağım durum, kadınlar ve erkekler için aynı tehlikeyi barındırır.

Aşk duygusu, kişiyi olduğundan farklı biri yapar. Bu güzel duygunun tehlikesi bu cümlenin altındadır. Birine aşık olduğunu hissediyorsan, akıl ve kalp olarak buna inanmaya başladıysan, o kişiyle karşılaştığında olduğundan farklı biri gibi davranırsın. Bu insanlığın bir özelliğidir ve değiştirilemez. Bir insana aşık olmak demek, ona fazlasıyla değer yüklemek demektir. Başka insanlardan daha üstün görmeye başlamak demektir. Hatta kendinden daha üstün görmek demektir. Tüm bunlar tehlikeyi hissettirir.

Sen karşı cinsten biriyle duygusal ve bedensel birliktelik yaşamak isteyebilirsin. Bunu yaşaman en büyük mutluluklardan bir tanesidir. Fakat bunu dengesiz bir şekilde yaparsan ve karşındaki insana fazla değer yüklersen, ONU KAYBEDERSİN.

Acı ama gerçek… Bu yüzdendir ki, bir erkek başka bir kadına aşık olduğu zaman, onu hediyelerle, lüks eşyalarla etkileyebileceğini sanır. Bunlara sahip olacak maddi gücü yoksa da başka jestlerle onu etkilemeye uğraşır. Böyle bir şeye çabaladığı için, genellikle güzel kızı kaybeder.

Aşık olduğunu hissediyorsan, kendine hakim ol. Her zaman gerçek kişiliğini koru ve bunun dışına çıkma. Seni çekici yapan özelliklerin, şu anda sahip olduklarındır. Aşk duygusunun sana yaptırmak istediği davranışları her zaman iki defa düşün.

Aşık olmak, zor bir şey değil. İyi yönleri olduğu gibi kötü tarafları da vardır. Kim olduğunu bil ve ona göre hareket et. Kendini tanı, kendini sev ve sonra partnerine değer ver

Aşk duygusuyla nasıl başa cıkılmalı?sevdiğimi nasıl unutabilirim?aşk duygusu nedir?aşk nedir? tüm bunların cevabını sanırım yukarıda hepsine biraz değindik.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)