Yeterince su içmediğimizde neler olur?

d
Yeterince su içmediğimizde neler olur?

Suyun faydaları ve içmediğimizde zararları
İnsan vücudunda;

Beynin %75′i,

Kanın %92′si,

Kasların %75′i,

Kemiklerin %22′si sudan oluşmaktadır.



Suyun insan vücudu için önemi burada bir kez daha karşımıza çıkıyor. Vücudumuzun sağlıklı kalabilmesi ve işlevlerini tam manasıyla yerine getirmesi için su ciddi anlamda önem taşıyor. Uzmanlar günde 8 bardak su içilmesini öneriyor peki bir düşünün bugün kaç bardak su tükettiniz? Dün? Veya en son ne zaman…

Su içmek, insanlara genellikle diğer sıvıları tüketmekten daha zor geliyor. Su içmek için, damağının kurumasını veya vücudumuzun bize sinyal vermesini beklememize hiç gerek yok. Herhangi bir kişinin günde en az 1,5 lt. su tüketmesi gerekiyor eğer bir sporcu iseniz tüketmeniz gereken su miktarı günde en az 2,5 lt.

Su içmeye zorlananlar için vereceğimiz tavsiyeler sonunda su içmediğiniz taktirde başınıza gelebileceklerden bahsetmek istiyor ve zararlarını görerek su içmeye özen göstermenizi istiyoruz.

Eğer bardak bardak hesap yapmak istemiyor ve kaç bardak su tükettiğim hatırlamıyorum diyorsanız;
0,50l. su şişesi ile su içmeye başlayabilirsiniz. Günde en az 3 şişe tüketmeniz normal olarak ise; 4 şişe tüketmeniz yeterli olacaktır. Böylelikle, çok daha kolay bir içimle çok daha kolay bir hesapla yavaş yavaş su tüketmeye başlayacaksınız.

Eğer su içmeyi gün içerisinde unutuyor, içmem gerektiği vücudumca farkettirilmediği sürece aklıma gelmiyordiyorsanız;
Su şişenizi yanınızda taşımanızı ve kolaylıkla görebileceğiniz bir yere koymanızı tavsiye ediyoruz.

Uyarı: İnsanların su ihtiyacı, diğer içeceklere yönelim ile birlikte ne yazık ki azalıyor ve insan aslında hiç ihtiyacı yokmuşçasına su içmeyi önemsememeye başlayarak farklı içeceklerle sıvı tüketimini yerine getirdiğini düşünebiliyor. İlk yanılgı ise, burada başlıyor. İçtiğiniz çay, kahve ve türevi içecekler anlık sıvı ihtiyacınızı karşılıyor olabilir yalnız bilmeniz gerekir ki bu sıvılardan ne kadar tüketiyorsanız aynı oranda hatta çok daha fazla su tüketmeniz gerekiyor. Çünkü, içtiğiniz diğer içecekler vücuttaki su oranını azaltıyor ve aslında vücudun suya ihtiyacı artıyor. Siz çay içtikçe vücudunuz su kaybediyor… Eğer 1 bardak çay tükettiyseniz o bir bardak çay için 1 bardak da su tüketmeniz gerekiyor.

Şimdi gelelim, su içmediğiniz ve günlük su ihtiyacınızı karşılamadığınız durumda vücudunuzda ne gibi durumlar ortaya çıkıyor…
Yeterince su tüketilmediğinde bizi neler bekliyor !
Yemek aralarında su tüketilmeli, hayır tüketilmemeli şeklinde 2 farklı görüş ortaya çıkıyor zaman zaman… Bilmenizi isteriz ki, yemek aralarında yeterince su tüketmediğiniz taktirde tükürük oluşumunuz azalacak ve sindiriminiz ise; yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlayacaktır.
Vücudunuzda kaybettiğiniz su kadar su tüketiminizi arttırmalısınız. Vücuttaki su, idrar / deri gibi farklı şekillerde dışarı atılır. Ne kadar su içerseniz de vücudunuzdaki toksinlerden o kadar kolay arınırsınız.
Hücrelerde yeni dokuların üretimi için suya ihtiyaç vardır. Toksik maddeler kan dolaşımımzda birikir ve kan hacmimiz düşer. Az su tüketimi, hücrelerimize ve beynimize daha az okssjen gitmesine sebep olur.
Yeterince su içmediğiniz taktirde dokularınızda asitler oluşur ve yumuşama meydana gelir. Ve bu sebeple kaslarınız yumuşar ve güçsüzleşir.
Aşırı obezite, kalp hastalıkları ve kanser de uzun süreli susuzlukla bağlantılıdır.
Cilt problemlerinden yakınıyor ve çeşitli kozmetik ürünler tercih etmek durumunda kalıyorsanız bir de su içmeyi deneyin. Fakat; elbetteki yeteri kadar su içmek… Kırışıklıklarınızın bir sebebi de susuzluk. Eğer geç yaşlanmak, cilt problemlerine maruz kalmamak ve daha genç daha canlı bir beden istiyorsanız muhakkak yeteri kadar su tüketmelisiniz. Yoksa cilt promleri kaçınılmaz hale gelecek ve cilt yapınız bozulmaya yüz tutacaktır.
Vücut susuz kaldığında kolestrol seviyesini arttırarak hücreden daha fazla su kaybını önlemeye çalışır.
Vücudunuz susuz kaldığında toksinler birikir ve idrarınızda asit oranı artar. Bu durum hem mesanenizde ağrıya sebep olur hem idrarınızın koyu renkli olmasına hem de koku yapmasına sebep olur. Aslında bunların hepsi birer belirtidir. Vücudun susuz kalmasının bir belirtisi olarak koyu renkli kokulu idrar vücutta asidin birikmesi olarak ortaya çıkar. Dolayısıyla bol su tüketerek sağlıklı idrar rengine dönmeli ve asit oranını yok denecek kadar azaltmalısınız. İdrarınızı arada sırada kontrol ederek vücudunuzun ne kadar su tükettiğini ve ihtiyacını anlayabilirsiniz.
Erken yaşlanma belirtilerine maruz kalabilirsiniz. Kronik olarak vücut susuz kaldığında, organlar ve hatta vücudun en büyük organı olan deride kırışıklık başlar ve erken yaşlanma belirtileri verir.
Kabızlığın bir sebebinin de hatta neredeyse tek sebebinin susuzluk olduğunu biliyor muydunuz… Vücudun kritik fonksiyonları için su sağlama görevi kalın bağırsağındır. Su yetersiz kaldığında atık maddeler bağırsak içinde çok yavaş ilerlemeye başlar buda kabızlığa yol açar.
Okumaya üşenen tembel vatandaşlar için özet geçiyorum.

                                       SU HAYATTIR


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)