Tatile çıkacaklara önemli tavsiyeler

d
Tatile çıkacaklara önemli tavsiyeler

Tatile çıkacakalra önemli tavsiyeler.Tatile çıkarken nelere dikkat etmeliyiz?tatile giderken neler götürmeliyiz? Bunların cevaplarını aşağıdaki yazımızda bulacaksınız..








Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, "Tatile çıkacakların kendilerine en uygun oteli seçebilmeleri için öncelikle yaz tatilinden ya da otelden ne beklediklerini belirlemesi gerekiyor. En uygun oteli seçebilmek için ilk önce bunları değerlendirmek gerekiyor" dedi.

Konaklama sektöründe seçenekler neredeyse sınırsız. 1 yıldızlıdan başlayıp 5 yıldızlıya kadar uzanan oteller ve tatil köyleri, pansiyonlar ya da butik oteller tatilcilere çok çeşitli alternatifler sunuyor. Bunlar arasında mutlaka birisinin hem özellik hem de bütçe olarak tatilcilere hitap edeceğini belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, "Tatile çıkacakların kendilerine en uygun oteli seçebilmeleri için öncelikle yaz tatilinden ya da otelden ne beklediklerini belirlemesi gerekiyor.

Herkesin tatil türü beklentisi, öncelikleri, bütçesi, gitmeyi planladığı yer, konfor anlayışı birbirinden çok farklı. En uygun oteli seçebilmek için ilk önce bunları değerlendirmek gerekiyor " dedi.

Enuygun.com üzerinden yapılan otel seçimlerine göre çocuklu ya da bebekli tatilciler, balayı çiftleri ya da arkadaşları ile tatile çıkanların konaklama tercihleri birbirinden oldukça farklı Birlikte tatil yapılacak kişilere göre otel ya da tatil köyü ile ilgili beklentiler de değişiyor.

Kimisinin kumsalda uzanarak dinlenmeyi, kimisinin sportif faaliyetleri, eğlenceyi ya da yeni yerler görmeyi yaz tatili için öncelikleri arasında sıralayabildiğini belirten Sungurlu, "Kumsalda uzanarak tatil geçirmek isteyenler denize sıfır, kumsalı keyifli tatil köylerine öncelik verirken sportif faaliyetleri hevesle bekleyenler ise otel ya da tatil köyünün imkânlarına öncelik vermelidir. Hatta eğlence ya da gezmek isteyenlerin sadece otelin animasyon ekibine değil, kent merkezine uzaklığını da dikkate almasında fayda var" diye konuştu.
Özellikle yaz tatili için otelin bulunduğu yerin oldukça önemli olduğunu da ekleyen Sungurlu, "Tatilde sadece denize girmek isteyenlerin bile bilinçli tercih yapmasında fayda var. Her kumsal ya da her deniz suyu sıcaklığı aynı değil. Örneğin Ege'de de deniz sıcaklığı Akdeniz'e göre düşük. Suyu beklediğinden soğuk ya da sıcak bir deniz ile karşılaşan kişi mutlu bir tatil geçiremeyeceği için bu özellik bile otel seçerken konum itibari ile dikkate alınmalı" ifadelerini kullandı.

"Ücret, konfor ve referanslar da otel seçimleri sırasında dikkate alınması gerekenler arasında yer alıyor" diyen Betül Sungurlu, gözlerden uzak ve sessiz bir tatilin kimilerine konforlu gelirken kimilerinin de etrafında sürekli ona hizmet eden güler yüzlü kişiler olmasını çok daha konforlu bulabildiğini söyledi. Sungurlu, "Otel konforu deyince de seçenekler elbette sınırsız. Ücretler açısından da öyle! Bu sebeple oteller ve diğer konaklama seçenekleri arasında hem konfor hem de ücret açısından karşılaştırma yapılması gerekiyor. Konfor karşılaştırması sadece otelin fiziksel özellikleri üzerinden değil oraya daha önce giden kişilerin referansları ile de yapılabilir. Tatil bütçesine uygun otel fiyatı karşılaştırması yapmak ise internet üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor" dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)