Ünlü Matematikçiler

d
Ünlü Matematikçiler
Kimin inanılmaz iş olan matematik alanında ve bugün içinde yaşadığımız dünyada hem değişimi sağladı hemde yaşamı kolaylaştıran ünlü matematikçiler hakkında bilgi edinin.

Böyle Pisagor, Öklid, Pierre Fermat, Blaise Pascal, Leonhard Euler, Carl Friedrich Gauss, Alan Turing ve daha fazlası gibi parlak matematikçiler hakkında gerçekler ve bilgilerin bir dizi keyfini çıkarın. Bunu ne zaman, ne yaptılar okuyun ve tüm zamanların en ünlü matematikçiler hakkında bilgi  öğrenme zevkini çıkarın.

Yunan filozof ve matematikçi Pisagor yıl yaklaşık MÖ 500 yıllarında yaşamış ve bir dik açılı üçgenin üç tarafı ile ilgili yaptığı Pisagor teoremi için bilinir: a ² + b ² = c ²

Yunan matematikçi Öklid sık sık onun devrimci fikirler ve o yıl M.Ö. 300 yıllarında yazdığı 'Unsurlar' olarak adlandırılan etkili ders kitabı için 'Geometri babası' olarak adlandırılır.

Syracuse Archimedes yıl yaklaşık 250 M.Ö. yaşamış ve diğer şeyler arasında, düzensiz şekillere sahip nesnelerin hacmini belirlemek için bir yöntem geliştirdi.

(Daha iyi Fibonacci olarak bilinir) Pisa İtalyan matematikçi Leonardo yıllar 1170 ve 1250 yılları arasında yaşamış ve en iyi Fibonacci sayıları, onun adını sayı dizisi için bugün bilinmektedir. Onlar Hintli matematikçiler tarafından daha önce tarif edildikten sonra Fibonacci kitabında 'Liber Abacı' Batı Avrupa'ya numara dizisini tanıttı.
                                                   
Fibonacci sırası: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 

17. yüzyılda Galileo Galilei ve Johannes Kepler gezegensel hareket ve yörüngeleri ile ilgili önemli keşifler yaptı.

Alman matematikçi Gottfried Leibniz önemli matematik kavramları ve matematiksel gösterim uygulamalarının geliştirilmesi, 1646 ve 1716 yılları arasında yaşamış.

Isaac Newton fizik kanunlarını keşfetti ve birlikte sonsuz hesabın çok önemli kavramlar getirdi.

Leibniz ve Newton tarafından yapılan çalışmaların çoğu Fransız filozof Rene Descartes tarafından teorilerine dayanmaktadır. Yanı sıra felsefe yaptığı birçok katkıları gibi, Descartes da, analitik geometri oluşturma cebir kullanarak geometri açıklayan bir sistem geliştirerek, optik katkı ve çok daha fazlası, matematik üzerinde büyük bir etkisi vardı.

Fransa'da doğdu, Pierre de Fermat iyi Fermat'ın Son Teoremi için bilinen bir amatör bir matematikçi idi.

1642 Fransız matematikçi Blaise Pascal mekanik hesap makinesini icat etti.

İsviçreli matematikçi Leonhard Euler grafik teorisi keşifler yapma ve diğer şeyler arasında birçok modern matematiksel kelime ve gösterimler tanıtan, muhtemelen 18. yüzyılın en etkili matematikçi idi.

1777 doğumlu, Alman matematikçi Carl Friedrich Gauss geometri, istatistik, sayı kuramları, cebir parlak iş katkıda bulundu ve çok daha fazlası.

Bernhard Riemann Albert Einstein'ın genel görelilik gelişimi için önünü, geometri ve diferansiyel analizine katkıda etkili bir Alman matematikçi.

1882 doğumlu, Emmy Noether matematik tarihinin en önemli kadın olarak Einstein tarafından tanımlanan soyut cebir ve teorik fizik, önemli katkılar yapmış olan bir Alman matematikçi.

Alan Turing, İkinci Dünya Savaşı'nda Alman şifreleri (kodlar) kırık matematiksel mantık katkı ve algoritmalarının geliştirilmesi, yapay zeka ve modern bilgisayarın önemli bir rol oynadığı bir İngiliz matematikçi ve bilgisayar bilimcisi oldu.

1953 doğumlu, İngiliz matematikçi Andrew Wiles Fermat'ın Son Teoremi ispat için en ünlüdür.

Ünlü Matematikçiler,ünlü matamatikçilerin isimleri,matamatik nasıl oluşmuştur,ilk matamatikçi kimdir? hEPSİNİN CEVABINI YUKARDA BULABİLİRSİNİZ..

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)